Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Синът на Катя Лерца и приятелите му натикали дръжка на брадвичка в гърлото на отвлечения
Пловдив Съд и Прокуратура

Синът на Катя Лерца и приятелите му натикали дръжка на брадвичка в гърлото на отвлечения

Четиримата задържани за отвличането.
Четиримата задържани за отвличането.

Ваня ДРАГАНОВА

Синът на осъдената за смъртта на пътен полицай Катя Лерца – Костадин Костадинов, и приятелите му Йордан Арбалиев, Стефан Харизанов и Илиян Смиленов натикали дръжка на брадвичка в гърлото на отвлечения Костадин Чапарев. Това стана ясно по време на съдебното заседание, на което съдия Весела Евстатиева ги остави в ареста.

Костадин Чапарев откраднал бензинова резачка от ранчото на бащата на Костадин – Борис Костадинов, и я оставил в заложна къща.  Костадин Костадинов, Йордан Арбалиев, Стефан Харизанов и Илиян Смиленов  решили да му отмъстат и късно вечерта на 19 септември отишли в дома му. Издърпали го пред погледа на майка му и ѝ казали: „Ще ви го върнем, както сме го взели.“ Закарали го в дома бащата на Костадин, където пили и започнали да притискат Чапарев да върне резачката. После го съблекли гол, натъпкали го в багажника на колата и го закарали в района на хижа Студенец. Там започнало истинско издевателство – бой, дръжката на брадичката в гърлото, единият дори уринирал върху безпомощния мъж. Това продължило часове и чак на сутринта Чаперев бил изоставен гол край дома си.

Адвокатът на Костадин Костадинов – Красимир Елдъров, заяви, че е  странно да се говори за отвличане, щом отвлеченият е пил с похитителите си. Акцентира и че Костадинов се грижи за по-малкия си брат, който е във втори клас, защото майка им е в затвора. Стефан Харизанов пък изтъкна, че живее с болните си баба и дядо няма кой да се грижи за тях, докато е в ареста.

„Нито грижите за малкия брат, нито за бабата и дядото са ги спрели да извършат това престъпление“, репликира прокурорът по делото Тодор Павлов.

Съдия Евстатиева обяви, че след тази гавра с пострадалия има опасност четиримата да извършат и друго престъпление, и ги остави в ареста.

Още

Прокуратурата иска постоянен арест си обвинения в отвличане син на Катя Лерца
4-ма отвлякоха и ограбиха мъж заради спор за имот

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...