Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Истинско спортно бижу е проектът за стадион „Локомотив“ (ГАЛЕРИЯ)
БГ Футбол Важно Градът Локо Общество Община Посоки Световен Футбол Спорт Спорт Важно

Истинско спортно бижу е проектът за стадион „Локомотив“ (ГАЛЕРИЯ)

Проектът за ст. Локомотив е впечатляващ
Проектът за ст. Локомотив е впечатляващ

Истинско спортно бижу представлява проектът за стадион „Локомотив”, който е изготвил един от участниците в обществената поръчка за комплекса на черно-белите. Крайният срок за участие за строителството на Лаута изтече в полунощ. Четирима участници вече са подали своите оферти.

Впечатляващата идейна разработка за стадиона на „Локомотив“ (Пловдив) е изготвена от известния и уважаван софийски архитект Радомир Серафимов, управител на „Ателие Серафимов архитекти“.

Концепцията за стадиона се доближава до класическите английски съоръжения с модерна фасада. Участникът в поръчката ще предложи този проект за реализацията на Лаута, а комисията към Община Пловдив ще оцени предложението на фирмата.

Поръчката за стадион „Локомотив” е за 12 млн. лева с ДДС. След избора на изпълнител съоръжението трябва да се завърши за 24 месеца.

В поръчката е включено проектирането и изграждането на стадион „Локомотив“, който да покрива изискванията на UEFA за категоризиране на стадиони за срещи от европейските клубни турнири от „Трета категория“. Спортното съоръжение трябва да има общ капацитет от около 14000 седящи места, а проектът трябва да предвижда възможност за етапна реализация на всяка трибуна, съобразно изпроектираната и одобрена идейна концепция. /ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...