Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Мъжът на Наплатанова поема командването на Графа
Важно Марица Регион

Мъжът на Наплатанова поема командването на Графа

Президентът Румен Радев и американският посланик Херо Мустафа пристигнаха в авиобаза Граф Игнатиево
Президентът Румен Радев и американският посланик Херо Мустафа пристигнаха в авиобаза Граф Игнатиево

Полк. Николай Русев ще бъде командир на 3-авиационна база – Граф Игнатиево. Той  съпруг на журналистката от bTV Габриела Наплатанова. Командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков става зам.- началник на отбраната,  а  досегашният шеф на авиобазата в Графа – бригаден генерал Димитър Петров ще бъде назначен на длъжността „Командир на Военновъздушните сили“, предава репортер на ПловдивПрес .

Голямото пренареждане в армията е по предложение на военното министерство и стана ясно по време на международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2020“ .

Днес е деня за високопоставени гости на международната летателна тренировка "Тракийска пепелянка 2020".
Днес е деня за високопоставени гости на международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2020“.

Както вече ПловдивПрес дсъобщи днес президентът Румен Радев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и американският посланик в  България  Херо Мустафа ще бъдат част от официалните гости по време на Медийния ден за международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2020“, която се провежда в авиобазата Граф Игнатиево.

F-16 подгряват за учението в Графа, а президентът Роадев и  Херо Мустафа пристигнаха преди минути и се ръкуваха.

Гости и медии ще наблюдават елементи от изпълняваните задачи по време на съвместната летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2020“

Херо Мустафа слуша доклада за учението и историята за интеграцията на българските ВВС в структурите на НАТО, датиращи от 2004 година.
Херо Мустафа слуша доклада за учението и историята за интеграцията на българските ВВС в структурите на НАТО, датиращи от 2004 година.

Международната летателна тренировка се провежда в периода от 14 септември до 25 септември 2020 г. в българското въздушно пространство. Ръководител от българска страна е досегашният командир на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров.

В нея участват 11 типа различна авиационна техника от страните-участнички Република България, Кралските канадски военновъздушни сили, Република Гърция, Румъния и САЩ, които оперират от 7 различни военни летища.

Цялостната координация и управление на полетите се осъществява от нашата страна съвместно с представители на партньорите. В действията са включени и три типа зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската армия.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...