Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Община Пловдив с награда „Водеща дестинация за културен и събитиен туризъм“ за 2020 г.
Градът Пловдив

Община Пловдив с награда „Водеща дестинация за културен и събитиен туризъм“ за 2020 г.

Пламен Панов с наградата
Пламен Панов с наградата

Община Пловдив е удостоена с отличие в категорията „Водеща дестинация за културен и събитиен туризъм“ за 2020 година.

Наградите на общини, мениджъри, инвеститори, обекти и услуги с добри практики, допринесли за развитието и припознаването на България като целогодишна туристическа дестинация, се връчват по случай 27 септември – Световен ден на туризма.

Заместник-кметът по „Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов прие наградата на церемония, състояла се в снощи в София.

„В последните години Пловдив успешно се развива като водеща дестинация за културен, исторически и събитиен туризъм. Това е залегнало и като приоритет в управленската програма на екипа на община Пловдив. Спечелената титла „Европейска столица на културата за 2019 г.“ ни задължава още повече да си поставяме все по-високи цели и да постигаме все по-добри резултати.

Културният календар на Община Пловдив, както и усилията на всички културни оператори, които работят в нашия хилядолетен град, са насочени към това да се създава целогодишен и постоянен поток от български и чуждестранни посетители. Разбира се, COVID -19 повлия, но въпреки него, градът гъмжи от прекрасни фестивали и събития“, коментира Панов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...