Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов пак на обиколка: Най-важното е хората да знаят, че има сигурност
България Важно

Борисов пак на обиколка: Най-важното е хората да знаят, че има сигурност

Бойко Борисов е на посещение в завод на турският холдинг "Нурсан" в с. Люляково, област Бургас
Някой плаши с бомба премиера Борисов

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в завод на турския холдинг „Нурсан“ в с. Люляково, област Бургас. С него е и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.

Премиерът припомни, че нови две програми ще подпомагат бизнеса и  тръгват през октомври, а  фирми имат възможност да кандидатстват за детски кътове.

Мерките за бизнеса трябва да се вкарат веднага, за да не се „психясат“ хората, че няма да има работа. Най-важното е хората да знаят, че има сигурност, заяви Борисов.

„Докато другите говорят, ние работим. Нашата сила е връзката с хората, има ли работни места – икономиката расте. Нашите опоненти не могат да си представят колко е тежко, допълни премиерът.

По-рано във Фейсбук Борисов написа:

„Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и фирмите. От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище. Фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. Отделили сме за това 15 млн. лв.

Другия месец през Министерството на икономиката пускаме 2 нови програми:

– С 68 млн. лв. ще подкрепим фирмите, които имат над 500 000 лв. оборот;

– Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, за да си преустроят производствата в условията на COVID-19 – да направят прегради, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно да работят при новите условия. Политиката е работа за хората.“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...