Quantcast
Новини Пловдив » България » Конгресът на БСП започна, Станишев и Пирински в ръководството, Миков отказа
България Важно Политика

Конгресът на БСП започна, Станишев и Пирински в ръководството, Миков отказа

Сергей Станишев, снимка: 24 часа

Юбилейният 50-и конгрес на БСП започна с  химните на България и Европейския съюз и Интернационалът. При откриването на форума в залата бяха 793 от избраните 976 делегати и председателят Корнелия Нинова обяви, че има кворум.

В ръководството на конгреса влязоха Сергей Станишев, Георги Пирински и кметът на Перник Станислав Владимиров.

Предложение имаше и за Михаил Миков, но той си направи отвод. Благодаря, не желая да участвам в това ръководство, заяви Миков

Кирил Добрев и Георги Пирински, снимка: 24 часа

Кирил Добрев и Георги Пирински, снимка: 24 часаПо програма същинската работа на конгреса ще започне с политически доклад на лидера Корнелия Нинова.

Най-важната задача пред първото заседание на 50-ия конгрес на партията е да избере членове на Националния съвет, напомня „Фокус“.

В обедната почивка на конгреса ще се проведат делегатски съвещания, на които областните структури на партията ще излъчат по един делегиран представител в Националния съвет.

В 19.30 ч. ще започнат изборите за членовете на Националния съвет. Делегатите ще избират в две листи – основна и младежка. В младежката ще бъдат кандидатите за членове на Пленума до 35 години. Те трябва да са не по-малко от 20 % от състава на Националния съвет.

Делегатите на 50-ия конгрес ще трябва да изберат и председател и членове на Общопартийната контролна комисия.

На вниманието на делегатите се поставят резолюция срещу проявите и настъпването на неофашизма и неонацизма в Европа, както и политическа декларация за развитието на БСП.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...