Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Ранни сиптоми за множествената склероза
Здраве

Ранни сиптоми за множествената склероза

Едно от най-неприятните заболявания, които развалят живота на възрастните хора, е множествената склероза. Болестта се проявява в нарушения на речта и паметта, невъзможност за извършване на насочени, ясни движения, намаляване на мускулната сила и неврологични нарушения.

Множествената склероза засяга централната нервна система и нарушава комуникацията между мозъка и други части на тялото. Симптомите на това заболяване обаче често се появяват, когато то вече е в тежък стадий.

Както „Rambler“ установи, експертите отбелязват, че склерозата при всеки протича и се проявява по различни начини. Съществуват обаче редица ранни симптоми, които могат да показват бъдещи проблеми.

Изтръпване на лицето

Една част от лицето може да загуби чувствителност и подвижност. Повторната проява на такъв симптом може да показва развитието на болестта.

Болка в очите

Намаленото зрение и болката в едното око също показват здравословни проблеми. Пациентите си спомнят своите чувства като: „сякаш гледате през мръсни слънчеви очила“.

Не усещам крака си

Изтръпване на крайника, след като е бил в едно положение, се усеща постоянно от всички. Ако обаче чувствителността не се върне, това може да е сигнал за заболяване.

Въртене на главата

Силното замайване, което не изчезва с дни, също е симптом на склероза. В същото време тя е придружена от неловкост в движенията, нестабилна походка и загуба на равновесие.

Лекарите отбелязват, че горните симптоми могат да показват диагноза множествена склероза, ако не изчезнат в рамките на два дни. В допълнение, симптомите на множествена склероза се характеризират с периодичност, а не постепенно нарастване: те се появяват и изчезват./ zdrave.to

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...