Quantcast
Новини Пловдив » България » Здравният министър издаде три заповеди във връзка с епидемичната обстановка
COVID-19 България Здраве Мнения

Здравният министър издаде три заповеди във връзка с епидемичната обстановка

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде три заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до края на месец ноември.

Новото в заповедите е както следва:

Със Заповед № РД-01-547/30.09.2020 г. за лица, пристигащи у нас от Украйна, се въвежда изискването за представяне на документ за отрицателен резултат от PCR тест. Изключенията са посочени в заповедта.

С тази заповед министърът налага временна забрана за влизане в България в периода 1 октомври – 30 ноември заради пандемията.Тя не се отнася за български граждани, граждани на ЕС, Великобритания и Северна Ирландия, страни от Шенгенското споразумение (включително Република Сан Марино, Княжество Андора, Княжество Монако и държавата град Ватикана) и членове на техните семейства.

Със Заповед № РД-01-549/30.09.2020 г. се позволява провеждането на спортни състезания на закрито с публика, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, при заетост на местата не повече от 50 % от капацитета на съответното спортно съоръжение.

В същата заповед се посочва и: Центровете за подкрепа на личностното развитие възобновяват своите занимания в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването Насоки за работа на центровете за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19, публикувани на интернет страницата на Министерство на образованието и науката.

Непроменени остават общите противоепидемични мерки, посочени в Заповед № РД-01-548/30.09.2020 г.

С друга заповед Ангелов нарежда на работодателите редовно проветряване и дезинфекция на работните помещения и да не допускат лица с грипоподобни симптоми.

Училищата трябва да спазват насоките за работа в условията на пандемия, а ВУЗ-овете при възможност да провеждат обучение онлайн.

За момента извънредната епидемична обстановка у нас е удължена до края на ноември.

Заповедите може да видите  ТУКТУК и ТУК

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...