Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Нови настройки на светофарите по бул.“Руски“
Пловдив Транспорт

Нови настройки на светофарите по бул.“Руски“

Осигуряват зелена вълна
Осигуряват зелена вълна

Промяна в работния режим на светофарната уредба на кръстовището на бул. „Руски“ с ул. „Любен Каравелов“ влиза в сила от 1 октомври.

„Подобряваме координацията със светофарите на кръстовището с ул. „Гладстон“, така че да осигурим зелена вълна за движещите се в посока към Централна гара автомобили“, коментира директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков.

По думите му с новите настройки ще се избегне накъсването на потока, често наблюдавано при сегашната ситуация, когато няколкостотин метра след тръгване на зелен сигнал от кръстовището с „Гладстон“ при „Любен Каравелов“ светофарът веднага светва червено. Същевременно пешеходците ще имат повече време за пресичане на пътеката между МОЛ „Марково тепе“ и хотел „Лайпциг“.

„Идеята ни е да „отпушим“ трафика, но преди всичко мислим и за пешеходците. Новите светофарни настройки при всяка възможност ще позволяват едновременно пешеходно пресичане на кръстовището с „Любен Каравелов“ и двете пътни платна на „Руски“, обясни инж. Вълков.

Той предупреди шофьорите, които идват от кръговото при Централна гара и се готвят за ляв завой към „Любен Каравелов“, да бъдат много внимателни.

От утре се променя и циклограмата на светофарната уредба след кръговото кръстовище при Централна гара. Моторните превозни средства от бул. „Руски“ и бул. „Васил Априлов“ по-бързо ще завиват наляво по бул. „Христо Ботев“ в посока към Сточна гара. Очаква се новата организация да стартира около 10:00 часа. За идващите от автогара „Юг“ пък се разрешава десният завой от средна лента към кръговото кръстовище.

Директорът на „Организация и контрол на транспорта“ припомни, че за няколко месеца в началото на годината на 10 възлови кръстовища беше подобрена организацията на движението. Инж. Пламен Вълков е категоричен, че експертите на предприятието продължават да търсят и реализират нови възможности за облекчаване на трафика в Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...