Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Екология » Пак изплува мъртва риба в Марица
Важно Екология Регион Хасково

Пак изплува мъртва риба в Марица

Мъртва риба, архив

Отново мъртва риба изплува по течението на Марица. Инспектори от РИОСВ-Хасково, съвместно с Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив и Регионална лаборатория – Хасково извършиха проверки по сигнали за умряла риба в река Марица в землището на Димитровград, съобщиха от екоинспекцията.

Проверките са направени на 26 и на 28 септември. По време на огледите в участък от реката над помпена станция „Черногорово“ на торовия завод „Неохим“ АД е било установено наличие на малко количество предимно маломерни и няколко по-едри екземпляра умрели риби, задържани до брега между водорасли и водна леща.

Участъкът се намира под заустванията на колекторите на „Неохим“, уточняват от РИОСВ – Хасково. Извършени са били проверки и в „Неохим“, където от миналата седмица се извършват дейности по пускане на основните производства в експлоатация след приключилия годишен капитален ремонт.

Взети са били проби от реката при помпена станция „Черногорово“, преди Северен колектор на „Неохим“ АД, както и от Северен и Отвеждащ колектор на „Неохим“, които ще бъдат изследвани в лабораторни условия. Резултатите от пробите ще бъдат готови в най-кратките технологично възможни срокове, уверяват от екоинспекцията. /ПловдивПрес

Още

ОБЗОР: Не яжте риба от Марица! ВиК следи за качеството на водата в Пловдив

Умряла риба изплува в Марица край Стамболийски (ВИДЕО)

Канализацията на Стамболийски замърсява Марица, общината и ВиК нехаят

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...