Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Ефективна присъда за единия от инспекторите с подкупа от сирене и кашкавал
Пловдив Съд и Прокуратура

Ефективна присъда за единия от инспекторите с подкупа от сирене и кашкавал

Станислав Несторов (на преден план) и Григор Милчев
Станислав Несторов (на преден план) и Григор Милчев

Главният инспектор в отдел „Здравеопазване на животните“ към ОДБХ в Първомай Григор Милчев получи ефективна присъда за подкупа в пари, сирене и кашкавал, взет от местни фермери. Тя е 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим и глоба в размер на 5000 лева. Част от наказанието е лишаването му от правото да заема държавна длъжност от ранга „главен инспектор“ и по-висока в системата на БАБХ за срок от 2 години, както и забраната да упражнява професията „лекар по ветеринарна медицина“, също за срок от 2 години.

Подсъдим заедно с Милчев беше Светослав Несторов, началник на същия отдел, който също беше признат за виновен,  но получи условна присъда от 1 година с 3 години изпитатален срок и глоба от 2000 лв.  Той няма да има правото да заема държавна длъжност от ранга „началник отдел“ и по-висока в системата на БАБХ за срок от 1 година и 6 месеца.

Подкупът е бил поискан от  двама животновъди, които се разбрали да гледат съвместно стадата си от кози. За целта прехвърлили животните от имота на единия във фермата на другия в Искра, без да подадат съответните документи в Агенцията по храните. Според прокуратурата, когато разбрали за това, Милчев и Несторов поискали по 1000 лв. и продукти от мандрата, за да не напишат на фермерите акт.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Още

Изнудван фермер: Не съм навирал пари в ръцете на инспектора!
Единият подсъдим за подкуп с кашкавал признава вина, другият – твърдо не

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...