Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Измамници пращат фалшиви мейли от името на УниКредит
Бизнес България Важно Крими

Измамници пращат фалшиви мейли от името на УниКредит

Фалшивият мейл, който води към "фишинг" сайтове.
Фалшивият мейл, който води към "фишинг" сайтове.

Киберизмамниците се активираха в последните дни и заливат пощите с фалшиви писма от името на различни държавни институции, фирми и банки.

Офанзивата днес е с фалшиво писмо от името на УниКредит, което досущ имитира официалните писма на банката, но мейлът е от т. нар. „фишинг“.

Измамниците използват стандартни съобщения от рода на „Открихме необичайна активност в профила“, след което подканят да „проверите“ в прикачения файл.

Всеки, който се върже, реално отваря широко вратите на компютъра си към крадците на данни, обясняват специалисти по киберсигурност.

Предупреждават, че при отваряне на такова писмо автоматично отгоре се появява червена лента, която предупреждава да не се отваря прикачения файл.

Дори и да не видите тази червена лента, пак не отваряйте, а първо погледнете мейла от който е изпратено писмото. Фалшивите мейли не са от институцията, която се поисва, лии ако имат част от истинския мейл, то винаги има разширения.

Примерно част от мейлите, които уж са от УниКредит са изпратени от sale@.media…, което няма нищо общо с банката.

Изпращат се също така мейли от името на пощенски оператори като DHL, кабелни, мобилни и изобщо всякакви, откъдето могат да вземат ваши данни за сметка, акаунт и т. н.

Бъдете внимателни, не отваряйте мейли, преди да сте проверили откъде идат и дали не ви заплашват, предупреждават специалисти по киберсигурност.

/ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...