Новини от Пловдив » Важно » Тръмп напусна за кратко болницата, за да се види със симпатизанти
COVID-19 Важно Свят

Тръмп напусна за кратко болницата, за да се види със симпатизанти

През стъклата на колата, Тръмп помаха на свои симпатизанти
През стъклата на колата, Тръмп помаха на свои симпатизанти

Президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна за кратко военната болница „Уолтър Рийд“ в предградие на Вашингтон, където от петък вечер се лекува от Ковид-19, предадоха световните агенции.

Тръмп беше с маска в кола, в която се намираха най-малко още двама души също с маски. През стъклата на возилото си, той помаха на свои симпатизанти, събрали се близо до сградата на болницата. След това той се върна в лечебното заведение, предава БТА.

Малко преди това в кратко видеопослание в Туитър Тръмп заяви, че е научил много за Ковид. Той допълни, че го е научил, след като лично го е преживял и каза, че това е училището на живота. Във видеото Тръмп обеща кратко излизане от болницата, за да направи изненада на „великолепните патриоти“, които са се събрали на улицата. Той им обеща неочаквана визита, а после дойде и краткото му излизане от болницата с кола.

Краткото излизане на Тръмп от клиниката обаче беше определено от медици като ненужно и застрашаващо живота на другите, предаде Ройтерс.
Според медика от клиниката „Уолтър Рийд“ Джеймс Филипс, който е и асистент по спешна медицина в университета „Джордж Вашингтон“, всеки който е бил в колата по време на напълно ненужното излизане на президента, сега ще трябва да остане под карантина за 14 дни.

Сенаторът от Демократическата партия от Хавай Брайън Шатц пък каза, че се моли за здравето на агентите от Сикрет сървис, защото те са осъзнавали рисковете, свързани с работата, но не са си давали досега сметка, че тези рискове могат да дойдат от самия охраняван обект.

Американската администрация е готова за всякакво развитие на ситуацията около заболяването на президента Доналд Тръмп, а също и срещу каквито и да е враждебни действия от чужди страни в тази връзка. Това заяви американският държавен секретар Майк Помпейо, предаде ТАСС.

„Ние сме напълно готови за всякакви варианти на развой на събитията“, поясни той и каза, че Тръмп е провел от болницата заседание с представители на администрацията, отговарящи за въпросите по националната сигурност.
В отговор на журналистически въпрос дали може някоя чужда страна да се възползва от болестта на Тръмп за свои интереси, Помпейо отвърна: „Целият екип е готов. Знаем, че има враждебно действащи лица по света. САЩ са напълно готови, готов е както Държавният департамент, така и нашите дипломати. Днес разгорях с генерал Марк Мили (председателя на Кометата на началник щабовете на американските въоръжени сили). Всички сме готови“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...