Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Ето с какъв коктейл от лекарства са лекували Доналд Тръмп
COVID-19 Свят

Ето с какъв коктейл от лекарства са лекували Доналд Тръмп

Тръмп излезе от болницата и свали маската
Тръмп излезе от болницата и свали маската

Президентът Доналд Тръмп беше изписан от военната болница “Уолтър Рийд”, където се лекува от COVID-19.  След като напусна болницата и влезе в Белия дом, Доналд Тръмп свали маската си.

„Въпреки че може би не е изцяло излекуван, екипът и аз сме единодушни, че всичките ни преценки, и най-вече клиничната му картина, позволяват завръщането на президента у дома”, заяви лекарят на Белия дом д-р Шон Конли.

Близо до медицинския център в Белия дом е създаден временен кабинет за президента Тръмп. „Той се завръща в Белия дом, в чиито медицински център има лекари 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата”, подчерта д-р Конли.

Специалисти по инфекциозни болести обаче твърдят, че изписването на Тръмп е прибързано.

За бързото му възстановяване беше използвал антивирусен коктейл от няколко лекарства, пояснява Нова телевизия.

Обикновено лечението на COVID-19 се разделя на две – препарати, които директно атакуват вируса, е по-вероятно да бъдат полезни през първата фаза, и лекарства за успокояване на имунната система, които работят във вторият етап от заболяването.

Ето и какви лекарства бяха използвани за лечението на Тръмп:

Дексаметазон

Този стероид спасява живота чрез успокояване на имунната система, но трябва да се използва в точното време. Ако го дадете твърде рано, лекарството може да влоши нещата, като наруши способността на организма да се бори с вируса. Това не е лекарство, което обикновено се дава в „лек“ стадий на заболяването.

Тестове на лекарството, проведени във Великобритания, показаха ползата му, получена в момент, в който хората се нуждаят от кислород – каквото беше за кратко положението на Тръмп. Световната здравна организация съветва стероидът да се употребява в тежки и критични случаи. Нивата на кислород в кръвта на американския президент спаднаха под 94%, което е един от критериите на Националния здравен институт за „тежко заболяване“.

Терапия с моноклонални антитела

Това е комбинация от антитела, произведени от компанията Regeneron, които имитират собствения ни имунен отговор. Антителата физически се придържат към коронавируса, така че той не може да проникне в клетките на тялото. Те правят вируса „по-видим“ за останалата част от имунната система.

„Ремдезивир“

Това антивирусно лекарство е разработено за първи път като лек срещу ебола. То работи, като обърква вируса, тъй като изглежда химически подобно на някои от суровините, които той трябва да възпроизведе. Това нарушава способността му да прави хиляди свои „копия“. Клиничните проучвания показват, че лекарството намалява продължителността на симптомите от 15 на 11 дни.

Лекарите на Тръмп твърдят, че американският президент приема още цинк, витамин D, фамотидин, мелатонин и аспирин.

Още новини по темата

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и Мелания са с коронавирус

Тръмп: Напускам болницата, не се страхувайте от COVID-19

Тръмп напусна за кратко болницата, за да се види със симпатизанти

Откараха Тръмп във военна болница, вдигнал температура, проблем с дишането

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...