Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Новият паркинг на ул. „4 януари“ работи при пълен капацитет
Градът Кадър на деня Пловдив

Новият паркинг на ул. „4 януари“ работи при пълен капацитет

Паркингът на ул. "4 януари"

Новият паркинг на ул. „4 януари“ работи при почти пълен капацитет, съобщиха от ОП „Паркиране и репатриране“. Теренът беше обособен, след като район „Централен“ разчисти старите и опасни сгради на бившия ТЕЛК, за да има повече места за паркиране за работещите и живеещите в района.

„Решаването на проблемите с паркирането е един от водещите приоритети на моя екип. Изпълняваме ангажиментите си към гражданите, които поехме по време на изборите. Районът в централна градска част е претоварен с автомобили, все по-малко са свободните места в „Синя зона“, затова обособихме новия паркинг в близост до Главната улица, Стария град, Съдебната палата и т.н.“, посочи кметът Здравко Димитров.

По проект ще бъдат обособени около 130 паркоместа, като една част ще бъдат преотстъпени за ползване с месечен абонамент от живущи и работещи наблизо, а друга част – за почасово наемане. За момента паркирането е безплатно.

Община Пловдив и район „Централен“ продължават със строително-ремонтните работи по изграждане на осветлението, монтиране на бариери и ограда.

Паркингът ще се използва като надземен, докато не бъде готов проектът и не стартира изграждането на предвидения многоетажен паркинг, както и докато не приключат отчуждителите процедури със съседен имот.

Това е поредният паркинг само в рамките на една година, който Община Пловдив предоставя за пловдивчани, след като бяха открити многоетажният в район „Западен“, както и паркоместата около Гребната база и други.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...