Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Колко струва детска площадка в „Северен“? 22 400 лв. или 12 500 лв
Важно Градът Община

Колко струва детска площадка в „Северен“? 22 400 лв. или 12 500 лв

Стоян Алексиев открива обновената детска площадка
Стоян Алексиев открива обновената детска площадка

Колко реално струва обновената детската площадка в парк „Сърнена гора“ в  район „Северен“? Кметът  Стоян Алексиев във Фейсбук пише, че сумата е 22 400 лв. с ДДС, но  протестърите  Чавдар Андреев и Асен Костов са пуснали в групата „Неполиткоректна Майна“ разбивка на цените на всяко съоръжение и сметката показва, че е наполовина по-ниска – 12 500 лв..

На 2 октомври в страницата си „Стоян Алексиев -кмет на район „Северен“ Алексиев пише : „Открих обновената детска площадка в парк „Сърнена гора“ в район „Северен”. Заедно със заместника ми Красимир Асенов и управителя на фирмата-изпълнител на обекта Красимир Донков прерязахме лентата на новата придобивка. На специална церемония площадката бе осветена за здраве от отец Лазар. По желание на гражданите в квартала е разширена съществуващата площадка със 100 кв. м. Тя отговаря на всички необходими критерии за безопасност. Разполага с 3 нови съоръжения: комбинирано, клатушка и въртележка. Положена е ударопоглъщаща настилка в два цвята-червено и зелено, която цели да предпази малчуганите от травми. Инвестицията за площадката от страна на района е в размер на 22 400 лв. с ДДС“.

„Сметката изглежда доста солена за платени 3 детски съоръжения, затова реших да проверя колко би ми струвало като частник да изградя същата детска площадка. Изпълнителят е Красимир Донков – един от учредителите на „ГЕРБ предприемачи“ в Пловдив през 2009 година. Фирмата е „Проинвест Строй“ ЕООД. На отправено запитване по електронната поща за ценова оферта на трите съоръжения, получавам отговор от служител на фирмата, връщат ми цени, както и каталог с ценоразпис“, обяснява Чавдар Андреев.

Той показва и цените на трите съоръжения – комбинирано детско съоръжение PS0047-2 струва 6 560 лв. без ДДС., клатушка DONKEYS SS0003 – 500 лв. без ДДС, въртележка MINI CA 0008  с цена 320 лв. без ДДС. Около 50 кв.м. с каучукова настилка + лепило за нея – 1750 лв. без ДДС. Табела -156 лв. без ДДС. Бетонова площадка 100кв.м – някой да подскаже колко би струвало това.
ОБЩО – 12 593лв. с ДДС. (10 786лв. без ДДС) – без включена бетонова площадка

Според офертата всичко е с включен монтаж. Къде е остатакът от близо половината сума? На мен ми направиха оферта за близо 12 500, а Общината е платила 22 400 лв. за същото нещо, твърди Андреев.

ПловдивПрес дава възможност на Стоян Алексиев да обясни откъде идва разликата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...