Новини от Пловдив » Градът » Фирми и граждани с 31 млн. дългове към общината, събират ги с ЧСИ
Градът Пловдив

Фирми и граждани с 31 млн. дългове към общината, събират ги с ЧСИ

Здравко Димитров в Общинския съвет
Здравко Димитров

Мария МОРУНОВА

Около 31 млн. лв. дългове към хазната на Община Пловдив са натрупали хора, организации и фирми. Метната власт ще търси начин да си ги събере. Това оповести кметът Здравко Димитров в кулоарите на местния парламент.

„Наеми, глоби, такси. Дори и районните кметове имат да взимат пари. Ако се наложи, ще наемем частни съдебни изпълнители, за да съберем дълговете“, коментира Димитров.

Той припомни, че тече одит в Община Пловдив, а новият зам.-кмет по финанси Величко Родопски щял скоро да оповести „интересни неща, които излизат от одита“.

Градоначалникът обясни и какви са следващите стъпки, след като Общинският съвет одобри бюджетната прогноза на Пловдив и градът може да тегли заеми до 120 млн. лв. „Предстоят преговори с Европейската инвестиционна банка, ще направим и конкурс за избор на банка, която да отпусне заем. Чрез конкурс ще постигнем по-добри условия. И след това ще се прецени и кои проекти да се финансират със заема“, обясни Димитров.

Относно настояването на някои общински съветници в заемите да се включи и финансиранe на S-ban, Зико обясни, че това е проект на НКЖИ и те ще го правят, ако имат финансиране.

Още

Кметът към групата на ДБ: Не се крием като мишоци по стачки

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...