Quantcast
Новини Пловдив » Важно » 12 години затвор за баща, изнасилвал непълнолетната си дъщеря
Важно Крими Съд и Прокуратура

12 години затвор за баща, изнасилвал непълнолетната си дъщеря

затвор
затвор

Пловдивският окръжен съд в процедура, протекла по реда на съкратеното съдебно следствие, наложи на подсъдимия Е. А. наказание в размер на 12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.
Подсъдимият Е. А. беше признат за виновен в това, че в началото на февруари 2017 г. е извършил действия, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление, по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила и заплашване – престъпление по чл. 149 ал.2 т.1 вр. ал.1 от НК.
В периода от началото на февруари 2017 г. до края на август 2019 г., при условията на продължавано престъпление е изнасилвал дъщеря си. Ако откажела секс той я биел и пак задоволявал нагона си. Момичето тогава не било навършило 14 години – престъпление по чл.152 ал.4 т.1 вр. ал.2 т.1 и т.2 вр. ал.1 т.2 вр. чл. 26 ал.3 вр. ал. 1 от НК.
Делото беше разгледано в рамките на едно съдебно заседание. Подсъдимият Е. А. призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия наказание е 18 години лишаване от свобода. Тъй като производството пред съда протече по реда на съкратеното съдебно следствие, наказанието е редуцирано с 1/3, съгласно чл. 58а от НК.
Подсъдимият Е. А. е с наложена мярка за неотклонение задържане под стража и се намира в Пловдивския затвор.
Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...