Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Силна буря вилня в Смолян, събори покриви и дървета
Важно Регион Смолян

Силна буря вилня в Смолян, събори покриви и дървета

Силният вятър събори покриви, снимка bTV
Силният вятър събори покриви, снимка bTV

Силна буря се разрази в Смолян. Лошото време остави без ток редица квартали в града. Буря със силни пориви на вятъра се разрази над Смолян около 8.00 часа и в продължение на 20 минути валя проливен дъжд. Вятърът събори множество дървета в Смолян и областта. По улиците в града също има паднали дървета и керемиди. Някои от покривите са с изкъртени ламарини.

В Смолян в кв. „Каптажа“ има паднали два покрива, а заради паднали дървета на ул. „Първи май“ няма ток.

По информация на заместник-областния управител на Смолян Адриан Петров пикът на бурята е преминал, съобщи Фокус.

Силната буря вече се изнася от Смолян към общините Мадан и Златоград, а в района на Девин ситуацията е нормализирана. Засега няма съществени щети, по думите на областния управител.

В селата в общините Смолян и Чепеларе е имало прекъсване на електрозахранването за няколко минути, но вече е възстановено. Аварирал е далекопровод между Сърница и Широка поляна, но и там токът е възстановен по кабел.

В Смолян в кв. „Каптажа“ има паднали два покрива, а заради паднали дървета на ул. „Първи май“ няма ток.

В Мадан силната буря е наводнила мазета в жилищен блок на ул. „Република“. Екипи вече работят по отводняване на мазетата и разчистване на падналите дървета.

По пътищата в областта също има много сигнали за паднали дървета и камъни, но на този етап няма затворени пътища. Паднали камъни има по пътя Стойките – Широка лъка, а паднали дървета има по направленията Старчево – Неделино, Смолян Пампорово и Батак – Доспат.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...