Quantcast
Новини Пловдив » Случка на деня » Германският посланик Кристоф Айххорн откри изложбата „Преломът на Изток. Живот в преход”
Случка на деня

Германският посланик Кристоф Айххорн откри изложбата „Преломът на Изток. Живот в преход”

Изложбата „Преломът на Изток. Живот в преход”
Изложбата „Преломът на Изток. Живот в преход”

Германският посланик Кристоф Айххорн откри изложбата „Преломът на Изток. Живот в преход”. Тя е подредена в Дома на културата „Борис Христов“ и е посветена на 30-годишнината  от Обединението на Западна и Източна Германия. Експозицията разказва за първите години след обявяването на германското единство през 1990 г., като акцентира върху опита на хората в Източна Германия, натрупан по време на прехода. Техният живот, както и ежедневието на хората в Източна Европа, включително и в България, коренно са се променили след историческия прелом през 1989-1990-а година.

Автор на изложбата е историкът публицист Щефан Волле, а експозицията е издадена от Федералната фондация за преосмисляне на диктатурата на ГЕСП, съвместно с пълномощника на федералното правителство за новите федерални провинции. Във всяко от 20-те пана със снимки и текст има QR код, след сканирането на който може да бъдат проследени сайтове с интервюта и разкази на съвременници на събитията и темите, описани в изложбените пана.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...