Новини от Пловдив » България » България » Движение Vaginamatters възпитава децата с книгата „В като Вагина“ и послания като Gay is Okay
България Важно Общество

Движение Vaginamatters възпитава децата с книгата „В като Вагина“ и послания като Gay is Okay

Една от страниците в книгата
Една от страниците в книгата

Вече има и движение Vaginamatters – по подобие на Blacklivesmatter – и у нас под неговата егида вече е факт предназначената за деца книга „В като Вагина“. В нея има послания като „Опознай своят вулва“ и обяснения от типа: „Не всеки с матка и менструация се определя като жена. Това могат да бъдат трансмъже или интерсекс хора, или хора, които използват друг термин, за да се определят“. Обяснено е какво е ЛГБТИ /всички лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора/, както и че „маструбацията е един от най-лесните и най-безопасни видове секс“.

Има и раздел „Gay is Okay“, в който се обяснява, че обществото ни е приело за нормално, че момичетата харесват момчета, а момчетата – момичета, което обаче невинаги е така и в това няма нищо странно.

„Женското тяло, менструацията, сексът и сексуалното здраве продължават да са теми “табу” в България. Затова създадохме “В като Вагина”. В нея говорим за всичко, което си искала да знаеш за своето тяло и женското здраве, но ти е било неудобно да попиташ. Разглеждат са теми като тялото и отношението към него, менструацията, секса, сексуалното здраве и още много“, обясняват авторите на идеята за книгата – Fine Acts, глобална платформа за социално-ангажирани креативни решения.  Текстовете са написани от Светла Баева и Рая Раева, представени като активистки за човешки права. Партньор на начинанието е Българският хелзинкски комитет.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...