Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » С тежест от 9117 гласа: Партията на Каназирева преяде с власт
Анализи Важно Градът Мнения Община Политика

С тежест от 9117 гласа: Партията на Каназирева преяде с власт

"Съюз за Пловдив" добре осребриха участието си в политиката.
"Съюз за Пловдив" добре осребриха участието си в политиката.

Ваня ДРАГАНОВА

Може ли като кандидат за кмет да изкараш 12 460 гласа в град с близо 300 000 избиратели и да станеш областен управител, а партията ти, за която са гласували 9117 пловдивчани, да уреди свои хора в куп държавни и общински структури и да отгледа своя истинска номенклатура? Може, ако се казваш Дани Каназирева, а името на партията ти е „Съюз за Пловдив“.

Каназирева стана областен управител на третия ден след балотажа на местните избори, което премиерът Бойко Борисов обясни така: „Ами, тя си е от ГЕРБ.“ Прав е, очевидно, защото в този мандат „Съюз за Пловдив“ е повече от креатура на ГЕРБ

и демонстрираното от Каназирева и хората ѝ опозиционно поведение в годините след изключването ѝ от партията на Борисов е напълно забравено. Но пък завоят е осребрен повече от добре и днешното назначаване на Веселин Козарев за шеф на общинското предприятие „Градини и паркове“, е поредното доказателство за това.

До момента Козарев беше началник-отдел „Координация и европейска интеграция“ в областната управа, която за броени дни след назначаването на Каназирева на поста се напълни с кадри на „Съюз за Пловдив“.  Той беше и общински съветник  – позиция, която трябва да напусне като директор на общинското предприятие. Това прави Веселин Козарев един безспорно жертвоготовен човек – заплатата в Областната администрация е около 1500 лв., съветниците получават по около 2000 лв., а на новия си пост той няма да получава и половината от досегашния си доход. Но пък „Градини и паркове“ имат бюджет от около 6 млн. лв. и над 600 работници, които са електорален ресурс по избори – гласуването по списък в махалите, в които тези работници по правило живеят, не е изобретение на „Съюз за Пловдив“, но пък може да се прилага като челен опит.

Веселин Козарев е класически пример за партийна номенклатура – на 34 е директор на ключово предприятие, има зад гърба 4 години на поста зам.-кмет на район „Централен“ (в предишния мандат, когато „Съюз за Пловдив“ уж беше опозиция на ГЕРБ),

беше и съветник.  И доказва, че няма защо един млад човек да се опитва да се докаже на свободния пазар на труда, като може да се захване с политика, когато е на 20 и няколко.

Да припомним и другите назначения на „Съюз за Пловдив“  – председателят на групата в Общинския съвет Евелин Парасков  е главен секретар на асоциацията по ВиК, съветничката Гергана Стоянова е главен експерт в дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“. Николай Киров, който в началото на предишния мандат мандат беше зам.-кмет в „Източен“, сега е служител по сигурността на информацията в Областната администрация.

Впрочем той беше уволнен от район „Източен“ от тогавашния кмет Николай Чунчуков, който сега е зам.-шеф на „Градини и паркове“. Това едва ли е забравено и може да се очаква, че Веселин Козарев бързо ще се освободи от Чунчуков.

Маргарита Бойчева, която беше в листата на „Съюз за Пловдив“, е секретарка в областната управа. Иванка Костадинова Бодурова-Събчева, която също беше кандидат за общински съветник от партията на Дани Каназирева, е контрольор в  МБАЛ „Св. Мина“. Юристът Андрей Бенчев, също кандидат за съветник на тази партия, но на вота през 2011-а, пък е контрольор на ДКЦ-I.

Едва ли това са всички назначения на партията с резултат от малко над 9000 гласа, но пък има време. Вероятно най-доброто предстои.

Още

Спец по антитероризъм поема „Чистота“, човек на Каназирева уреден с ръководен пост (ОБНОВЕНА)
Веселин Козарев от „Съюз за Пловдив“ поема „Градини и паркове“
От щаб на щаб Каназирева назначи куп свои хора в областната управа

Дани Каназирева – областен управител. Пито-платено

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...