Quantcast
Новини Пловдив » Важно » COVID-19 погуби известна лекарка от Враца и баща й
COVID-19 България Важно

COVID-19 погуби известна лекарка от Враца и баща й

Д-р Петранка Лишковска
Д-р Петранка Лишковска

Известна лекарка от Враца, заразена с COVID-19, загуби битката с болестта. Починал е и нейният баща, който също е имал коронавирус.

Починалата е д-р Петранка Лишковска, съобщава BulNews. Тя бе началник на отделението по Химиотерапия в КОЦ – Враца. Поради влошеното ѝ здравословно състояние 54-годишната жена е била настанена в Тубдиспансера в областния център, след което по нейно желание е транспортирана в болницата „Света Анна“ в София.

84-годишният ѝ баща, който също бе положителен за заразата, е починал вчера в белослатинската болница. Днес сутринта, докато почерненото семейство е организирало погребението му, е дошла черната вест от София за смъртта на д-р Петранка Лишковска. Близките им са смазани от двойната трагедия.

Д-р Лишковска е дългогодишен и опитен специалист по “Медицинска Онкология”. Тя бе председател на клинична онкологична комисия по химиотерапия към Комплексния онкологичен център в града и осъществяваше диспансерни прегледи на пациенти с онкологични заболявания от трите области – Видин, Враца, Монтана, както и от цялата страна.

Две седмици най-добрите специалисти в страната полагаха денонощни усилия да я спасят. При битката за живота й са били използвани лекарства и плазми, които към този момент се прилагат при лечението на COVID-19, но за съжаления тя е получила всички възможни усложнения, които в крайна сметка я убиха.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...