Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов из Родопите: Скоро пускаме нов ГКПП към Гърция
България Важно Девин Доспат Неделино Регион Смолян

Борисов из Родопите: Скоро пускаме нов ГКПП към Гърция

Борисов в Широка лъка Кадър: ФБ
Борисов в Широка лъка Кадър: ФБ

Скоро още една връзка между България и Гърция ще бъде изградена. Това е дългоочакваният ГКПП „Рудозем-Ксанти“, съобщи премиерът Бойко Борисов във Facebook.

„През пункта е предвидено да минават всички видове превози, което ще от голяма полза за развитието на търговията, бизнеса и добросъседството в региона. Ще бъдат открити нови работни места. Кризата с коронавируса ще отмине, хората пак ще се придвижват без ограничения, затова не спираме да изграждаме пътища и магистрали“, коментира той.

Реализирането на пункта и на инфраструктура до него струват близо 40 млн. евро. Средствата са осигурени по проект „Подобряване на трансграничната достъпност“. В края на миналата година Министерският съвет осигури допълнително над 18,4 млн. лв.

„Родопите са едни от символите на българщината. Затова за всеки от нас това е специално място. Това е регион с огромен потенциал за развитие и съм сигурен, че новият пункт ще окаже своето ключово значение за подобряване на свързаността, бизнеса и туризма“, заяви още премиерът Борисов.

Борисов се разходи с джипката и по новия път Смолян-Девин и не пропусна да подчертае колко добре се шофира по него. Пусна и снимки. „Ремонтираме над 27 км от пътя Смолян – Стойките – Широка лъка. Цялостно се подменя асфалтът, подобряваме отводняването, правят се нови бордюри, водостоци, мантинели, пътни знаци и маркировка. Основно реконструираме и мостовете по трасето. В участъка, преминаващ през Широка лъка, изграждаме тротоари и пешеходни пътеки. Предвидените наклони по тях са съобразени с нуждите на хората в неравностойно положение и за родителите на малки деца. В Родопите ремонтираме много пътища, с което ще се подобри средата за живот, бизнес и туризъм“, подчерта премиерът Борисов, а отдолу събра десетки одобрителни коментари и още толкова критични. Един от коментарипе припомня, че трябва да се обърне внимание на новата магистрала „Марица“, която се наводнява при всеки дъжд. Друг вметва, че при ремонта имало много затруднения за шофьорите, но пък си заслужавало.

Борисов мина и през Шилока Лъка, където кметът му подари спортна тениска с логото на селото и звънче за внучето. „Е, много ще се радват дечурлигата, голяма амарма вдига“, вметна премиерът.

 

 

Почват строежа на ГКПП Рудозем-Ксанти до дни

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...