Quantcast
Новини Пловдив » Кино » България спаси Рая от евтаназия след призив на Жан-Клод Ван Дам ВИДЕО
Истории Кино Посоки Свят

България спаси Рая от евтаназия след призив на Жан-Клод Ван Дам ВИДЕО

Жан-Клод Ван Дам с трогателен призив за спасяването на Рая
Жан-Клод Ван Дам с трогателен призив за спасяването на Рая

Кинозвездата Жан-Клод Ван Дам разбуни българските природозащитници и сътвори международен скандал, но с щастлив край. България ще приеме кучето Рая от Норвегия, което щеше да бъде евтаназирано там, защото е изпратено с фалшиви документи.
Малката Рая ще намери своето спасение в България, след като холивудската звезда Жан-Клод Ван Дам отправи послание с видеоклип към Българската агенция по безопасност на храните в социалните мрежи.

Тримесечното кученце е продадено от българи на норвежци с фалшиви документи и щеше да бъде евтанизирано, ако не получи разрешение да се прибере в България.

Ван Дам дори организира подписка в подкрепа на мисията си.

„Моля ви, България. Българската агенция по безопасност на храните. Направил съм толкова много филми във вашата страна, изхарчили сме милиони долари за туризъм и работни места. Обичам България и вие знаете това, затова ви моля, за моя рожден ден, за рождения ден на дъщеря ми, Българската агенция по безопасност на храните да промени решението си. Моля ви, приятели, ще бъда безкрайно благодарен“, заяви той в трогателно видео.

И България чу апела му. Навръх рождения ден на Ван Дам от Агенцията по безопасност на храните съобщиха, че Рая ще бъде приета обратно в родината си.

Земеделският министър Десислава Танева реагира бързо и обяви, че БАБХ ще даде разрешение на норвежците чихуахуато да дойде обратно в България и да прекара 30 дни под карантина, каквито са правилата.

По информация на Явор Гечев от „Четири лапи” става въпрос за нередовни документи, издадени на животното от наш ветеринар от Тервел, откъдето са продавачите и където му е издаден паспорт и поставен микрочип.

Ако България беше отказала да приеме 3-месечното чихуахуа, то щеше да бъде умъртвено в Норвегия./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...