Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Работа, работа, работа! Зико дава на в-к „Марица“ над половин милион за броене на комини
Бизнес Градът Екология Медии Пловдив

Работа, работа, работа! Зико дава на в-к „Марица“ над половин милион за броене на комини

Здравко Димитров-Зико, кмет на Пловдив
Здравко Димитров-Зико, кмет на Пловдив

ПловдивПрес

Кметът Здравко Димитров се готви да даде над половин милион лева на в-к „Марица“ за броене на комините на хората, които се отопляват на твърдо гориво, при реализирането на Програмата за намаляване на фините прахови частици във въздуха.

За кампанията за подмяна на печките на твърдо гориво с екологичен вид отопление оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ отпуска 13 862 232,11 лв. на Пловдив.

Първият етап е проучване на нагласите склонни ли са хората, които се отопляват с дърва или въглища, да минат на ток, газ или или био пелети, разяснителна кампания за ползата от това и изработване на механизъм, по който общината да плаща за подмяната на замърсяващите въздуха печки. За тези дейности в края на юни общината обяви втора обществена поръчка с лимитна стойност от 542 000 лв. без ДДС.

Явиха се петима кандидати: ДЗЗД „Чист въздух“, ОБЕДИНЕНИЕ „ЧИСТ ВЪЗДУХ ЗА ПЛОВДИВ“ ДЗЗД, ДЗЗД ЕКОЛОГИКА, Кооперация СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП и ФРИБУЛ ООД.

До финалната права стига само консорциумът ОБЕДИНЕНИЕ „ЧИСТ ВЪЗДУХ ЗА ПЛОВДИВ“ ДЗЗД, зад който стоят фирмата на в. „Марица“ – ХЕРМЕС МЕДИА АДВЕРТАЙЗИНГ АНД КОНСУЛТИНГС ЕООД, и ЕНЕРГИЙНА АГЕНЦИЯ – ПЛОВДИВ Фондация.

На 12 октомври е отворено само ценовото предложение на това ДЗЗД и то е на стойност 487 800 лв. без ДДС.

Протокол от работата на конкурсната комисия все още не публикуван и не е ясно на какво основание са отстранени другите кандидати.

Тази поръчка е втора поред, защото в първата дейностите бяха разделени на две обособени позиции – проучването и разяснителната кампания в първата и изработването на механизма – във втората. След това конкурсът беше прекратен с мотива, че дейностите зависят твърде много една от друга и например разяснителната кампания не би била ефективна, ако не е ясен механизмът на реализиране на проекта. /ПловдивПрес

 

Още

Оттеглиха предложението за продажба на имот на фирма, близка до Пещерска гроздова

Съветниците решават да тегли общината нов заем, прехвърлят терен на фирма, близка до Пещерска гроздова

Община Пловдив прехвърля терен на Пещерска гроздова за нов строеж до Гребната

Глобиха Пещерска гроздова с над 13 000 лв. за замърсяване от фабриката в Катуница

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...