Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Йордан Василев с второ питане: Кмете, новият крематориум на Рогошко преместваем ли е?
Общество Община Пловдив

Йордан Василев с второ питане: Кмете, новият крематориум на Рогошко преместваем ли е?

Временното сглобяемо съоръжение, в което ще бъде инсинераторът.
Временното сглобяемо съоръжение, в което ще бъде инсинераторът.

Сградата е с масивен фундамент от железобетон, ясно е, че не отговаря на изискванията за преместваемо съоръжение, смята съветникът от БСП

Ваня ДРАГАНОВА

Второ питане до кмета за бъдещия крематориум на Рогошко шосе внася общинският съветник от БСП Йордан Василев, след като не е получил отговор на въпросите си, зададени на 7 юли т. г., в законовия срок. „Междувременно получих информация, че проектът вече е бил получил строително разрешение по чл. 56 от Закона за устройство на територията от администрацията на р-н „Северен“ за поставяне на Временно сглобяемо съоръжение с РЗП от 497,50 кв. м /№ 37 от 19.12.2019г./, а след извършена от мен проверка на място установих, че сградата на Обредния дом вече е почти завършена“, пише Василев в питането си.

Той припомня какво е преместваем обект по смисъла на общинската наредба: „Преместваем обект, по смисъла на тази наредба, е обект, предназначен за увеселителна, търговска или друга обслужваща дейност, който може след отделянето му от повърхността и от мрежите на техническата инфраструктура да бъде преместван в пространството, без да губи своята индивидуализация и възможност да бъде ползван на друго място със същото или с подобно предназначение на това, за което е ползван на мястото, от което е отделен, като поставянето му и/или премахването му не изменя трайно субстанцията или начина на ползване на земята, както и на обекта, върху който се поставя или от който се отделя.“ „Мисля, че на всички ни е ясно е, че сграда с РЗП 497,50 кв. м няма как да изпълни тези изисквания“, казва Йордан Василев.

Той очаква кметът Здравко Димитров да му отговори запознат ли е с конкретния проект, съгласуван ли е той с главния архитект на общината и какъв контрол се осъществява дали строежите с разрешения да временнни обекти действително отговарят на изискванията. Василев задава и въпроса: „Колко разрешителни по чл. 56, ал. 1 и ал. 2, от ЗУТ е издала Община Пловдив за обекти с РЗП над 50 кв. м за периода юни 2019 до октомври 2020г. и ще се ангажирате ли с последващи проверки относно законността им?“

Проверка на ПловдивПрес на място също установи, че сградата на бъдещия обреден с крематориум няма вид на преместваемо съоръжение, а е масивен строеж с фундамент от железобетон.

Още

Изгониха го от Куклен, но строи нов крематориум на Рогошко шосе, без ОВОС

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...