Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Поставиха три класа под карантина в Пловдив
COVID-19 Асеновград Важно Карлово Марица Община Регион Родопи

Поставиха три класа под карантина в Пловдив

ОУ "Душо Хаджидеков"
ОУ "Душо Хаджидеков"

Три класа от три различни училища са под карантина в Пловдив след като при тях са диагностицирани ученици с коронавирус, съобщават от Областния щаб.

Както ПловдивПрес вече писа, към 18.10.2020 г. на територията на Пловдивска област има 62 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са общо 2591. Под карантина са 1196 лица. На домашно лечение са 686.

„Прези изминалото денонощие няма диагностицирани медицински лица. 7 души са приети в болница, всички са в добро състояние. Хоспитализираните от Пловдивска област, въведени в Националната информационна система са 151, двама са на интензивно лечение. От новозаболелите най-много са в Пловдив – 36, следват общините Асеновград – 10, Раковски – 6, Карлово – 5, Марица – 3, Родопи и Стамболийски по 1“, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

По данни на РЗИ през денонощието е починал мъж на 81г. от гр. Пловдив. Придружаващи заболявания не са отразени в информационната система.

COVID-19 В ДЕТСКИ И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ:

– СУ “Патриарх Евтимий „ Пловдив- на 17.10.2020г. е диагностицирана ученик от 7а клас, последно посещение в училище- 15.10.2020 . Карантинират се учениците от класа на заболялото дете. Предстои да се връчи предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

– ОУ“ Душо Хаджижеков- на 17.10.2020г е диагностицирана ученичка от 6г клас, последно посещение в училището – 09.10.2020г.. Класът е карантиниран и е преминал на дистанционно обучение още на 13.10.2020г по повод друг случай в класа. Връчено е предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

– ОУ „Яне Сандански“ – на 17.10.2020г. е диагностициран ученик от 4г клас, последно посещение в училище на 13.10.2020г. Карантинират се учениците от класа на заболялото дете. Предстои да се връчи предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

„Всички случаи се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки от здравните власти. Утре ще заседава Областният кризисен щаб, за да се обсъди епидемиологичната ситуация в областта и завишаване на контрола на местно ниво по спазването на сега действащите мерки“, допълни областният управител Дани Каназирева. /ПловдивПрес

Още

Меркел с емоционален призив: Моля, останете си вкъщи! Ще отидем и по-далеч

Ученик от МГ-то в Казанлък е с коронавирус, класът му е под карантина

603 новозаразени, 10 починаха. Пловдив пак в челото по нови случаи

Нов рекорд! 998 заразени и 14 починали

85 нови заразени в Пловдив, сред тях и трима медици

37 новозаразени медици у нас, поне 3-ма от починалите без други болести

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...