Quantcast
Новини Пловдив » България » Трева за 70 бона открита в „невижданата“ ферма в Горна Оряховица
България Крими Съд и Прокуратура

Трева за 70 бона открита в „невижданата“ ферма в Горна Оряховица

Наркофермата в Горна Оряховица е в няколко изоставени цеха. Кадър: БТА
Наркофермата в Горна Оряховица е в няколко изоставени цеха. Кадър: БТА

Наркофабриката, разкрита в Гoрна Оряховица, е голяма и разполага с няколко халета, съобщиха от прокуратурата, която даде брифинг на място.

В едното от помещенията са открити 14 килограма суха растителна маса. В други две зали е открита инсталацията за отглеждане на растенията, включваща подгряващи лампи и капково напояване. Открити са около 1000 насаждения.

Операцията е проведена след получен сигнал за производство на марихуана в специално приспособени за целта помещения.

Около 20 часа снощи във фабриката са задържани двама души докато се грижели за „реколтата“.

Акцията е проведена в събота вечерта, около 20:00 часа, като арестуваните са били в процес на обгрижване на растенията. Арестуваните са 32-годишен мъж от София и 30-годишен мъж от Арбанаси, като единият е криминалнопроявен, а другият е с чисто криминално досие.

„Предстои привличането им в качеството на обвиняеми и предявяване на обвинение за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа и за държане на наркотични вещества с цел разпространение“, уточни наблюдаващият прокурор Катерина Лещакова.

Модерната наркооранжерия била разположена в три халета с обща площ 3 декара. В приспособено за сушене пощение открили около 14 кг суха растителна маса, чиято цена на пазара е 70 000 лв., каза шефът на ОДМВР ст.комисар Димитър Машов.

„Бяха намерени още две помещения, в които имаше пълен цикъл на отглеждане на растения, включващи капково напояване, климатици, влагоабсорбатори, лампи, уреди за измерване на температурата и поддържане на определени градуси. В момента на задържане на лицата всичко работеше“, разказа комисар Машов. При претърсването били открити около 1000 растения с височина от 1.50 до 2 м. Според разследващите наркофермерите са действали в базата около 6 месеца, но процесуално-следствените действия и пътят на готовата продукция до разпространителите тепърва се изясняват.

От началото на седмицата са разкрити 4 наркоферми в региона – в Павликени, Бяла черква и село Осина. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...