Quantcast
Новини Пловдив » Важно » 4 починаха, 16 новозаразени в Смолянско за денонощие
COVID-19 Важно Девин Доспат Неделино Регион Смолян

4 починаха, 16 новозаразени в Смолянско за денонощие

РЗИ Смолян
РЗИ Смолян

Четирима починали пациенти и 16 нови случая на коронавирус в област Смолян са регистрирани през последното денонощие, сочат данните на РЗИ.

Сред новозаразените са девет жени и седем мъже на възраст от 26 до 87 г. Те са от общините: Смолян – 6; Златоград – 4; Рудозем – 3; Неделино, Девин и Доспат – по 1, съобщават от РЗИ.

Хоспитализирани са девет лица – петима  в областната болница, трима в МБАЛ-Мадан и един в болница в гр. Гоце Делчев. Останалите са на домашно лечение и изолация. Продължава епидемиологичното проучване за установяване на контактните.

Сред новозаразените са две медицински сестри от МБАЛ-Златоград, едно медицинско лице от ЦСМП-Смолян и санитар от лечебно заведение за извънболнична помощ в община Смолян. Предприети са стандандартните противоепидемични мерки. Положителен е и университетски преподавател в Смолян, работил дистанционно.

Четирима, позитивни на коронавирус лица, са починали в областната болница  – мъж на 63 г. и жена на 68 г. от община Неделино, и двама мъже на 77 г. и 87 г. от общините Смолян и Златоград. Изказваме съболезнования на близките им, каза д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ- Смолян.

ПловдивПрес изказва съболезнования на близките на починалите./ПловдивПрес

Още

Поставиха три класа под карантина в Пловдив

Здрав мъж на 42 е сред последните жертви на заразата

Ученик от МГ-то в Казанлък е с коронавирус, класът му е под карантина

603 новозаразени, 10 починаха. Пловдив пак в челото по нови случаи

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...