Quantcast
Новини Пловдив » България » Приятели събират пари, за да върнат тялото на красавицата Хабибе в Кърджали
България Важно Инциденти Истории Крими Кърджали Регион

Приятели събират пари, за да върнат тялото на красавицата Хабибе в Кърджали

Красавицата Хабибе Исмаил подлудявала мъжете
Красавицата Хабибе Исмаил подлудявала мъжете. Кадър: ФБ

Убийството на красивата кърджалийка Хабибе Исмаил предизвика вълна от гняв и сълзи в родния й град. Хиляди познати и приятели се организираха, за да приберат тялото й от Палма де Майорка, където хубавицата беше застреляна от приятеля си Марио. Бившият военен я ликвидира с един куршум в главата, а после се самоуби с ловната си пушка. До фаталното решение се стигнало, след като Хабибе му заявила, че вече не го обича и е решила да се разделят.

Необходимата сума за връщането на тленните останки на Хабибе е 15 000 паунда, като до момента са събрани близо 8000 паунда, а в дарителската кампания са се включили стотици хора, с различни суми.

Тялото на убитата Хабибе бе открито заедно с това на 37-годишния Мариано Гонзалес, с когото живеела на семейни начала, в кола на бензиностанция в град Пегера на остров Майорка.

Според полицията кърджалийката е застреляна от приятеля си, който след това обърнал пушката към себе си и се самоубил. При огледа криминалисти установили, че жената не се е защитавала. Всичко се случило толкова бързо, че Хабибе нямала време да реагира.

Пръв на кървавата гледка в петък следобед се натъкнал шофьор на автобус, който спрял да зареди. Той алармирал служителите на бензиностанцията, които подали сигнал в полицията.

Престъплението е извършено със законно притежаваната ловджийска пушка, която испанецът купил преди няколко дни. Подозирот, че точно с цел да извърши убийството той се е сдобил с оръжието.

Разследващите прегледали записите от камерите на бензиностанцията, според които лекият автомобил с двойката пристигнал малко след 12 часа в четвъртък. Колата спряла зад сградата в близост до тоалетните. Странно е, че никой не е чул двата изстрела. Предполага се, че извършителят умишлено избрал мястото на убийството и последвалото самоубийство, тъй като почти няма хора, които да минават оттам.

Възстановката, извършена на местопрестъплението, показва, че убиецът паркирал до стена, така че возещата се жена да не може да излезе от колата през вратата си. Мъжът слязъл от автомобила, взел пушката от багажника и стрелял в жертвата от упор през отворената шофьорска врата. След това испанецът седнал и се гръмнал в главата. Оръжието било открито между краката на убиеца, който натиснал спусъка с пръстите на крака си. Куршумът пронизал главата му и излязъл през покрива на автомобила.

Според близки на убитата, цитирани от медиите в Майорка, бившият военен бил изключително ревнив. Хабибе споделяла, че се страхува. Вероятно това е причината кърджалийката да сложи край на връзката.

„Брат ми беше много благороден и честен човек. Той не беше насилник. Той полудя от начина, по който се раздели с българката преди две седмици. Никога не бихме очаквали подобна трагедия, ние сме съкрушени“, твърди сестрата на Мариано.

Тя разказва, че брат ѝ и Хабибе се запознали през 2018 г. в бар, където българката работела като сервитьорка. Станали двойка едва преди няколко месеца. Преди две седмици кърджалийката обявила, че отива на лекар, и повече не се върнала в дома на бившия военен. Той понесъл раздялата много зле и бил объркан. Опитвал многократно да се свърже с Хабибе. Все още не е ясно как двамата са се срещнали във фаталния ден.

Аутопсията на двете тела ще бъде извършена днес, а резултатите от нея трябва да покажат дали Хабибе е била упоена преди инцидента. /ПловдивПрес

 

Още

Кърджали скърби за красавицата Хабибе СНИМКА

Млада жена от Кърджали е убитата от гаджето си в Майорка

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...