Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Смениха колянната става на жена с тежък ревматоиден полиартрит в УМБАЛ „Пловдив“
Градът Здраве Пловдив

Смениха колянната става на жена с тежък ревматоиден полиартрит в УМБАЛ „Пловдив“

д-р Измирлиев, проф. Ставрев и д-р Миланов
д-р Измирлиев, проф. Ставрев и д-р Миланов

Мария МОРУНОВА

Оперираха жена с тежък ревматоиден полиартрит. На 49-годишната Милена Тодорова е сменена колянната става в Отделението по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Пловдив“. Това разказа началникът на отделението д-р Емил Миланов.

„Жената страда от това имунно заболяване от ранна детска възраст. Диспансеризирана е, беше на лечение в Ревматологията в болницата, след което я прехвърлихме за интервенцията тук в Ортопедията. До такава степен беше увредено коляното й, че беше изкълчено. Унищожени бяха връзките му. В подобни случаи се слага колянна протеза, която позволява ротация на ставата“, разказа д-р Миланов.

Подобна операция със смяна на подобна става в Пловдив се прави за пръв път. А в екипа на д-р Миланов участват още д-р Никола Измирлиев, както и началникът на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Георги“ проф. д-р Владимир Ставрев.

„В момента пациентката се чувства много добре“, допълни проф. Ставрев, който обясни, че преди около 4-5 месеца жената е била оперирана и от нрго, като той е сменил срещуположната тазобедрена става. Той обясни още, че заболяването на Милена разрушава всички стави и предстоят още операции на ставите й, за да й позволят по-самостоятелен начин на живот. Защото към момента майката на Милена й помага.

Цената на ставата е 7 700 лева, като Здравната каса поема едва 2 700 лева, останалата сума се заплаща от пациента.

„Лекарите са много сърдечни и това е от голямо значение, действа ми много успокоително. Заболяването на Милена е от детска възраст, надявам се скоро да проходи“, коментира майката на Милена – Кера Тодорова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...