Quantcast
Новини Пловдив » България » Учителка от Търговище почина с коронавирус, класът отказва да ходи на училище
COVID-19 България Важно Здраве

Учителка от Търговище почина с коронавирус, класът отказва да ходи на училище

COVID отделение
COVID отделение

Заразена с коронавирус учителка по география в Първо средно училище „Св. Седмочисленици“ в Търговище почина и паралелката, на която била класна, отказа да ходи на училище. Децата се обърнали към преподавателите с с молба да учат дистанционно. Те се обвиняват, че са заразили преподавателите си и не желаят повече да ги разболяват. Това е и основният им мотив да откажат да се върнат в клас след само два дни карантина, пише Днес.

58-годишната Руми Радославова се почувствала зле миналата неделя, направила си тест, развила скоротечна пневмония, а във вторник е починала, разказа директорката на училището Севдалина Зафирова.

„Това е прекрасен учител, много човечен, много обичан от учениците, има много класирания на олимпиади на нейни възпитаници. Изключително мила“, каза за починалата учителка директорката.

Днес класът ѝ не е на училище. “ Те са много емоционален клас, много им се събра. В четвъртък беше погребението на класната им Руми Радославова. След това и тяхна съученичка се оказа контактна на положителен родител. При нас стресът е огромен, имаме трима учители в болница“, заяви Севдалина Зафирова.

Други 14 преподаватели от същото училище отсъстват по различни причини, някои са в карантина.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...