Quantcast
Новини Пловдив » България » Ремонтът на 12 км от АМ „Тракия“ готов до края на октомври
България Важно Транспорт

Ремонтът на 12 км от АМ „Тракия“ готов до края на октомври

АМ "Тракия", снимка: АПИ
АМ "Тракия", снимка: АПИ

Ремонтът на първите 12 км от автомагистрала „Тракия“ в платното за Бургас от общо 52 км, които поетапно ще бъдат обновени, напредва. Очаква се да приключи в края на месец октомври.

Инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, провери работата в участъка между  156-ти км, след пътен възел „Белозем“, и 168-ми км, преди пътен възел „Оризово“, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ремонтът, който започна в началото на месеца, включва цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.  В целия участък е положен първият асфалтов пласт – биндер, и се монтират ограничителните системи преди поставянето на следващия  пласт асфалт.

Строителните дейности се изпълняват от дружеството „Автомагистрали“, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ има договор по ЗОП за поддържане на автомагистрала „Тракия“. На обекта се работи с пълна мобилизация, без почивен ден, за да може ремонтът да завърши колкото се може по-бързо. Предвижда се, след като завърши ремонтът в платното за Бургас, работата да продължи в 12 км участък в платното за София, като трафикът ще преминава в ремонтираното трасе. В посока Бургас ще се работи в нова 2-километрова отсечка между км 198-ми и км 200.

При строителните работи в момента трафикът преминава двупосочно в платното за София, а скоростта на движение е до 70 км/ч. Заради ремонтните работи е затворена връзката на пътен възел „Плодовитово“ от АМ „Тракия“ в платното за Бургас към третокласния път Оризово – Плодовитово – Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала „Тракия“ при Чирпан и да се върнат обратно към Плодовитово и Първомай.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Още

Край на вълните, започва ремонтът на АМ „Тракия“ край Чирпан
Защо ремонтът на АМ „Тракия“ излиза по-скъпо от построяването й?

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...