Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Георги Балабанов искал един от подсъдимите за палеж на EVN да убие майка му
Пловдив Съд и Прокуратура

Георги Балабанов искал един от подсъдимите за палеж на EVN да убие майка му

Здравко Дечкин пред съда
Здравко Дечкин пред съда

Мария МОРУНОВА

Георги Балабанов, който прокуратурата твърди, че е платил на Здравко Дечкин да убие майката му Виолета, търсил отрова, с която да я ликвидира. Отровата потърсил от Георги Сарай.

Сарай е един от обвиняемите по делото за палеж на EVN през 2013 г., познавал Балабанов и днес бе разпитан като свидел по делото на убийството на бизнес дамата Балабанова, убита през 2009 г.

„Познавах Георги Балабанов, попита ме дали познавам някого, който да сложи нещо в бирата на майка му, да се отърве от нея, защото погубила баща му. Отказах“, това заяви в съдебна зала Сарай, като допълни, че имат приятел фармацевт, от когото покойният Балабанов искал да се вземе отрова или медикамент, причиняващ смърт.

В днешното съдебно заседание бяха разпитани още свидетели. Един от тях – съсед на покойната Виолета, заяви, че когато жената е била намушката пред дома й е описала нападателя като нисък, дебел и трътлест мъж.

Разпитите продължават.

Здравко Дечкин е обвинен, че през 2009 г. е убил Виолета Балабанова. Според прокуратурата поръчител на убийството, за което Дечкин бе задържан м.г., е синът на Балабанова – Георги, който искал да сложи ръка на имотите й и да продължи да живее охотно. Самият Георги Балабанов е загинал при катастрофа през 2012 г.

Още

Здравко Дечкин застава пред съда за убийство от 2009 г.
Грешен номер на кола спъна делото за убийство срещу Здравко Дечкин
Делото за убийство срещу Здравко Дечкин тръгна

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...