Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Екология » Окончателно: Пещерска гроздова плаща 10 000 лв. за замърсяването на р. Потока
Важно Екология Регион Съединение

Окончателно: Пещерска гроздова плаща 10 000 лв. за замърсяването на р. Потока

Административният съд в Пловдив.
Административният съд в Пловдив.

Ваня ДРАГАНОВА

Фирма „ВП Брандс интернешънъл” АД ще трябва да плати глоба от 10 000 лв. за замърсяването на р. Потока в Съединение. Решението за това е на Пловдивския административен съд и е окончателно.

Санкцията е наложена от РИОСВ в резултат на проверка, извършена на изпусканите отпадни води от винарската изба на „ВП Брандс интернешънъл” в Съединение на 15 октомври м. г. Тогава е установено, че вследствие на заустването в р.  Потока има превишение на показателите химична потребност от кислород  и биологична потребност от кислород. При това разрешението на фирмата за ползването на водния обект било изтекло. Така е наложена глобата от 10 000 лв.

Тя е обжалвана, но потвърдена първо от Районния, а след това и от Административния съд в Пловдив. Магистратите не приемат, че става дума за маловажен случай, още повече че фирма „ВП Брандс интернешънъл” АД вече е санкционирана веднъж за същото нарушение, но с 3000 лв. „Така установеното сочи на трайно поведение от страна на нарушителя, което се явява в ярко изразено противоречие с установения ред на държавно управление“, пише в мотивите на Административния съд,  с които наказателното постановление е потвърдено.

Още

Глобиха Пещерска гроздова с над 13 000 лв. за замърсяване от фабриката в Катуница

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...