Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Веселин Козарев: „Градини и паркове“ оптимизира работата за по-зелен Пловдив
Градът Пловдив

Веселин Козарев: „Градини и паркове“ оптимизира работата за по-зелен Пловдив

Веселин Козарев
Веселин Козарев

Нови зелени площи ще изгражда ОП „Градини и паркове“ по предварително изготвени проекти. Това става възможно, след като Общинският съвет прие предложението на директора Веселин Козарев за промени в правилника на предприятието – изграждането на нови зелени пространства да се отдели от поддържането на вече съществуващите.

„Това са две коренно различни функции на предприятието. За да се извърши ново паркостроителство, сега се взема от ресурсите за поддръжка и по този начин изостава дейността по поддържането на общинските зелени площи – засаждане на декоративна растителност, косене, поливане, торене и други озеленителни манипулации, включително събиране на растителни отпадъци“, заяви Козарев пред общинските съветници.

По думите му се предвижда структурирането на отделно звено, което да се занимава единствено и само с ново парково строителство и обособяване на зелени площи в междублоковите пространства. Очаква се оптимизирането в работата на същия брой персонал, който е ангажиран с озеленяването, да доведе до още по-добри резултати във визията на Пловдив.

Същевременно общинските съветници приеха и предложението на Веселин Козарев към правомощията на директора да се добави организирането и провеждането на квалификационни курсове на щатни и нещатни служители, свързани с дейността на предприятието.

„Квалификацията е от изключителна важност за постигане на по-добри резултати в извършената работа“, категоричен е директорът. Той се ангажира в най-кратки срокове да осъществи взаимодействие с Аграрния университет и Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“, на които разчита за партньорство.

Козарев е убеден, че по-добрата организация ще доведе и до по-добри резултати от дейността на предприятието, без да се увеличава численият състав. Като потвърждение на това той предложи да не се назначават предвидените 12 души щат в Компостиращата инсталация. Функцията на началник ще бъде поета от един от заместник-директорите на „Градини и паркове“, а 10 сегашни работници ще бъдат прехвърлени в новата структура, налага се назначението само на един технолог, с какъвто предприятието не разполага.
.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...