Quantcast
Новини Пловдив » Без категория » Лихварят Банка Менду с неуспешен опит да излезе от ареста
Без категория Пловдив Съд и Прокуратура

Лихварят Банка Менду с неуспешен опит да излезе от ареста

Заседанието протече при видеоконферентна връзка.
Заседанието протече при видеоконферентна връзка.

Лихварят Стефан Асенов с прякор Банка Менду направи неуспешен опит да излезе от ареста. Той е с 4 обвинения  –  за лихварство, пране на пари, данъчни престъпления и предоставяне на помещение за развратни действия. Деянията са извършени през периода от май 2010 година до май 2020 година, като става дума за раздаване на заеми срещу лихва в размер на 800 000 лева, както и за избягване установяването на данъчни задължения в размер на 50 000 лева. Срещу жена му Катя Симеонова, e повдигнато обвинение за пране на пари за близо един милион лева, както и за данъчни престъпления.

Апелативният съд прецени, че за петте месеца, които са изтекли от първоначалното „задържане под стража“ на обвиняемия, съобразно доказателствата по делото, продължава да е налице обосновано подозрение, че Стефан Асенов е съпричастен към повдигнатите му обвинения. В хода на разследването обоснованото предположение е укрепнало и се е надградило. Не е отпаднала и опасността от извършване на престъпления при по-лека мярка за неотклонение, смята съдът.

Определението е окончателно.

Делото се разгледа дистанционно чрез видеоконферентна връзка между ареста, където беше обвиняемият и зала №2 в съда, където заседаваха съдебният състав, прокурорът и защитниците на обвиняемия.

Още

Постоянен арест за лихваря Менду и приятелката му

Наричали лихваря от Аджисан махала Банка Менду

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...