Quantcast
Новини Пловдив » Без категория » Лихварят Банка Менду с неуспешен опит да излезе от ареста
Без категория Пловдив Съд и Прокуратура

Лихварят Банка Менду с неуспешен опит да излезе от ареста

Заседанието протече при видеоконферентна връзка.
Заседанието протече при видеоконферентна връзка.

Лихварят Стефан Асенов с прякор Банка Менду направи неуспешен опит да излезе от ареста. Той е с 4 обвинения  –  за лихварство, пране на пари, данъчни престъпления и предоставяне на помещение за развратни действия. Деянията са извършени през периода от май 2010 година до май 2020 година, като става дума за раздаване на заеми срещу лихва в размер на 800 000 лева, както и за избягване установяването на данъчни задължения в размер на 50 000 лева. Срещу жена му Катя Симеонова, e повдигнато обвинение за пране на пари за близо един милион лева, както и за данъчни престъпления.

Апелативният съд прецени, че за петте месеца, които са изтекли от първоначалното „задържане под стража“ на обвиняемия, съобразно доказателствата по делото, продължава да е налице обосновано подозрение, че Стефан Асенов е съпричастен към повдигнатите му обвинения. В хода на разследването обоснованото предположение е укрепнало и се е надградило. Не е отпаднала и опасността от извършване на престъпления при по-лека мярка за неотклонение, смята съдът.

Определението е окончателно.

Делото се разгледа дистанционно чрез видеоконферентна връзка между ареста, където беше обвиняемият и зала №2 в съда, където заседаваха съдебният състав, прокурорът и защитниците на обвиняемия.

Още

Постоянен арест за лихваря Менду и приятелката му

Наричали лихваря от Аджисан махала Банка Менду

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...