Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Намаляват капацитета на нощните заведения наполовина
Бизнес България Важно

Намаляват капацитета на нощните заведения наполовина

Проф. Костадин Ангелов и Ричард Алибегов
Проф. Костадин Ангелов и Ричард Алибегов

Намаляват капацитета на нощните заведения наполовина. В момента в заповедта е записано 1 човек на квадратен метър. Това стана ясно след среща между здравния министър проф. Костадин Ангелов и представители от Асоциацията на заведенията.

Посещението на барове, дискотеки, нощни заведения, пияно барове и други подобни за развлечения на закрито и открито се допуска при заетост на местата на не повече от 2 квадратни метра от общата търговска площ. По този начин считаме, че ще постигнем достатъчно разстояние между посетителите, за да прекъснем епидемиологичния път на предаване на коронавируса“, заяви здравният министър. До това решение се е стигнало след дълъг и конструктивен разговор.

Заповедта за мерките в заведенията ще важи от 00 часа на 23 октомври.

Знаехме, че ще има ръст от заболели и заразени. Това, което обсъждахме със здравното министерство от седмици е, че най-важното е да пазим здравето на хората, но и да не се стига до сюжета от март. Нашият бранш няма да издържи още едно затваряне“, каза Ричард Алибегов.

Той подчерта, че основната цел на бранша е да си върнат клиентите. „Спазването на мерките е трудно. Опитваме се по всякакъв начин да ги налагаме, но основното е да имаме лично самосъзнание“, подчерта той.

„Контролът ще бъде затегнат. Инспекторите не са спирали проверките на заведенията. При неспазване на предписанията следват санкции. няма да има компромис, защото залофът е животът на хората. Всякакъв вид рестрикции удря по икономиката в страната. Не искаме да затваряме държавата, а мерките, които налагаме да се спазват. Ако постигнем 80% от спазването на мерките, значи сме постигнали резултат. Винаги ще има нарушители, но нека по-голямата част от хората да ги спазват“, призова министър Ангелов.

Охраната на заведенията ще следи за спазването на новите мерки. Здравният министър  призова да се изпращат всякакви сигнали за нередности, като увери, че всички ще бъдат проверени.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...