Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Шефът на Александровска: 35% ръст на заразените до месец
COVID-19 България Важно

Шефът на Александровска: 35% ръст на заразените до месец

Проф. д-р Борис Богов
Проф. д-р Борис Богов

35% ръст на новозаразените с COVID-19 до месец прогнозира новият директор на Александровска болница проф. д-р Борис Богов. По думите му това прави над 2000 души дневно.

От тях 10-12 процента ще имат необходимост от болнично лечение, поради което трябва да разполагаме и с повече легла, заяви проф. д-р Богов пред bTV.

Той обясни, че леглата за пациенти с коронавирус в Александровска болница на този етап са запълнени. „Имаме 15 пациенти с COVID-19, от които петима са в интензивното отделение, а двама са интубирани. Медицинският персонал е оборудван със защитно облекло, така че за тях няма проблем“, увери новият директор на Александровска болница.

Той е категоричен, че не би трябвало да се отказва прием в болница на пациент с COVID-19. „По време на вчерашната среща със здравния министър се взе решение всички лечебни заведения да разкрият легла за пациенти с COVID-19, защото всички трябва да участват в тази пандемия – и държавните, и частните болници. Колегите вече отказват дори повечето пари, защото са уморени, имат нужда от почивка. Ние имаме нужда от доброволци, тъй като и медицинските сестри са много малко на брой. Има идеи практиките на стажант- лекарите да се зачитат, ако влязат в COVID отделение, коментира доц. д-р Богов. Той каза, че заразените медици в Александровска болница са 14 и са изолирани, но това затруднява работния процес. /ПловдивПрес/

Още новини по темата

Нов мрачен рекорд, слагайте маските: 1472 заразени, една десета са от Пловдив

Издъхна доброволец при тестове на ваксина срещу COVID-19

Лекар от Пловдив е с COVID-19

Тежки санкции за болниците при отказ да приемат болен с коронавирус, както стана в Хасково

Пловдивчанка почина, след като 5 болници отказали да я вземат заради съмнения за К-19

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...