Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Испанският премиер: Над 3 млн. души са заразени с COVID-19 в страната
COVID-19 Свят

Испанският премиер: Над 3 млн. души са заразени с COVID-19 в страната

Педро Санчес
Педро Санчес

Испанският министър-председател Педро Санчес заяви в петък, че реалният общ брой инфектирани с COVID-19 в страната e надхвърлил 3 милиона, което е трикратно повече от официално регистрираните с коронавирус 1 026 281 испанци от началото на пандемията, съобщава Ройтерс, цитирана от БНР.

Санчес призова нацията в телевизионно обръщение да действа с „решителност, единство и социална дисциплина“ и да се намалят контактите с други хора, за да се избегне поредното блокиране в цялата страна и „излагане на опасност на живота на тези, които обичаме“.

Той предупреди, че ситуацията е „сериозна“ и че следващите няколко месеца ще бъдат „много тежки“, но отбеляза, че „трябва да се съпротивляваме, за да напреднем“ и да се приближим „до края на пандемията“.

Накрая Педро Санчес подчерта, че правителството е по-готово от всякога, добавяйки, че няма да отнеме дълго врем, преди да бъде открита ваксина срещу коронавирус.

По-рано в петък испанският регион Кастилия и Леон призова централното правителство да наложи бързо национален вечерен час. Повечето други региони също подкрепят някакъв вид комендантски час, но централната власт в Мадрид и местните власти на Баските се противопоставиха на подобен ход.

От всеки регион зависи да каже какво иска да направи по-нататък, но те нямат правомощието да налагат вечерен час без решение на национално ниво, посочва Ройтерс.

В четвъртък Испания отчете рекордните 20 986 нови случая на COVID-19 за последното денонощие, което доведе до официално общо 1 026 281 случая от началото на епидемията

.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...