Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Оръжейницата „Арсенал Казанлък“ под карантина, пратиха над 100 вкъщи
COVID-19 Бизнес България Важно

Оръжейницата „Арсенал Казанлък“ под карантина, пратиха над 100 вкъщи

завод "Арсенал"
завод "Арсенал"
  • За да не изгубят ваучери за храна за 60 лева, много работници кихат, кашлят, но ходят на работа и пръскат зараза

Цял завод от оръжейницата „Арсенал“ в Казанлък е под карантина, заради позитивни тестове за коронавирус на техни колеги. 109 души от работещите в най- модерните и предпочитани за работа цехове от Завод-5 са разпуснати за 10 дни, съобщават служители от завода, пратени да се изобилат вкъщи.
За голяма част от тях това са поредни 10 дни неплатени, тъй като някои от работещите излизат за втори път в карантина.
Преди няколко дни подобен казус имаше и в цехове на завод 3, както и на Завод 2.
Според потърпевши, това е така, защото голяма част от работниците в най- голямото предприятие от сферата на Военно-промишления комплекс ходят на работа практически болни, с различни симптоми на Ковид като кашлица, хрема, болки в главата, макар и без температура.

Причината да не си позволяват да отсъстват от работа, въпреки симптомите, са ваучерите за храна в размер на 60 лева, които арсеналци получават при пълен работен месец, без отсъствие заради болничен или неплатен отпуск.
„ Арсенал“ бе фирмата, която първа в района въведе най- строги противоепидемични мерки и направи маските за работещите там задължителни. За неносене на маска на територията на завода дори се уволнява от работа. Въпреки това и въпреки личните предпазни средства, дезинфектантите и дезинфекцията,която се прави в завода редовно, случаите на позитивни за Ковид -19 арсеналци са все повече.

Маските няма да ни спасят, при положение, че идват болни хора на работа и че на много места в завода на практика няма възможност да се спазват изискванията и не се спазват, за дистанция от поне 1,5 метра, казват арсеналци, за които излизането в карантина или поредни 10 дни неплатен отпуск, са фатални за личните им бюджети. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...