Quantcast
Новини Пловдив » България » Валери Симеонов загуби окончателно делото за клевета срещу Слави Трифонов
България Важно Политика Съд и Прокуратура

Валери Симеонов загуби окончателно делото за клевета срещу Слави Трифонов

Валери Симеонов
Валери Симеонов

Валери Симеонов загуби окончателно делото за клевета, заведено срещу Слави Трифонов и bTV за твърдението, че в мотела на Симеонов „Козия рог“ са настанявани гранични полицаи, което е конфликт на интереси. На 19 април 2017 г. в началото на шоуто си Трифонов казва на базата на репортаж на медията: ”Уважаеми зрители и ти, депутате Симеонов,благодаря. Понеже вие казахте, че не ги разбираме тези неща с фирмите, ще повторя фактите, че собственик на мотел „Козия рог“ е „Скат”, а собственик на „Скат” сте Вие, г-н Симеонов. Факт е, че в „Козия рог“ са настанявали гранични полицаи, факт е, че държавата плаща за тези нощувки, факт е, че това е конфликт на интереси“.

Симеонов завежда дело, губи в първите две инстанции и обжалва и пред ВКС. Върховните съдии обаче отказват касационно обжалване, защото не намират клеветнически твърдения в думите на водещия. Причината е, че в производството пред Софиския апелативен съд е доказано, че мотелът е собственост на „Скат“ ООД, а 90 на сто от дяловете на това дружество са на Валери Симеонов. И още – че в периода от януари до април 2017 тг. там са настанявани военнослужещи от различни формирования, за което има издадени фактури. Така искът е отхвърлен окончателно.

“Такова съдебно решение би било позор за селски съд в Буркина Фасо. Решението е изключителен позор за съдебната система и екзекуция на закона – достатъчно е човек да го прочете, нищо повече”, коментира Валери Симеонов пред „24 часа“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...