Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Жена от Калояново с К-19 в тежко състояние, няма нови смъртни случаи
COVID-19 Здраве Калояново Пловдив Регион

Жена от Калояново с К-19 в тежко състояние, няма нови смъртни случаи

covid-19
covid-19

Няма нови смъртни случаи в Пловдив и областта през предходното денонощие, 3 жени са настанени в болница, като едната е в тежко състояние. Пациентките съответно са  от общините Калояново, Пловдив и Родопи, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Към 24.10.2020 г.  на територията  на Пловдивска област има  147 новодиагностицирани  случаи на COVID-19. Регистрираните в Националната информационна система са  общо 3280.  Под карантина са 1988 души, а на домашно лечение –  1085.

По данни на РЗИ  през изтеклото денонощие има 6 новодиагностицирани  медици:  1 лекар , 2 медински сестри  и 2 санитарки  от болничната помощ и 1 общопрактикуващ лекар. Извършва се епидемиологично проучване.

Хоспитализирани случаи от Пловдивска област, въведени в Националната информационна система, с днешна дата са 202, от тях 9 пациенти са на интензивно лечение.

Отново най-много са новорегистрираните случаи в  Пловдив – 95, следват Асеновград – 17, Родопи – 8, Раковски – 7, Куклен – 5, Марица и Стамболийски по  3, Садово, Съединение и Хисаря по 2 и Първомай, Калояново и Карлово по 1. Случаите се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки.

„В понеделник свиквам Медицинския щаб, час по-късно събирам директорите на всички болници, а в 13 часа  ще се срещна с представителите на държавните институции и с кмета на Пловдив Здравко Димитров,  за да  преценим ситуацията и  да се обсъдят  допълни противоепидемични мерки на територията на областта“, съобщи областният управител Дани Каназирева.

Още

Шефът на общинското здравеопазване е с коронавирус
Спад с около 1,5% на новите случаи спрямо направените тестове

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...