Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Пожарникарят и съучастникът му обирали, дегизирани с маски като за Формула 1
Крими Пловдив Съд и Прокуратура

Пожарникарят и съучастникът му обирали, дегизирани с маски като за Формула 1

Наблюдаващият прокурор Георги Гешев
Наблюдаващият прокурор Георги Гешев

Пожарникарят и съучастникът му обрали магазин през 2013 г., дегизирани с маски като за Формула 1, при които се виждат само очите. Двамата са задържани вследствие на разследването именно на този грабеж, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Преди 2 дни е задържан единият извършител, който е направил пълни самопризнания. След това са разкрити всичките 7 грабежа и е задържан и вторият мъж, който също е направил самопризнания. Той е човекът, който след това е станал пожарникар. Извършил е два грабежа и сам, въоръжен с пистолет и скрит зад маска, много преди да се чуе за коронавирус.

7-те грабежа са за около 2400 лв. „Сумите не са големи, защото те влизат в магизина и колкото е оборотът към момента, толкова взимат“, обясни наблюдаващият прокурор Георги Гешев. Единият от двамата влизал в търговския обект и заплашвал продавача с пистолет, другият го чакал отвън. Предвижвали се с два нерегистрирани мотора, ползвали и коли, карани от трима различни шофьори. Водачите ги оставяли до някой близък до обекта ъгъл, после ги взимали. Не са знаели, че се извършва грабеж.

„Полицията и прокуратурата работят оперативно по всяко едно престъпление, макар наказателното производство да е спряно. Тоест всеки, който всеки е извършил престъпление, не трябва да е спокоен, че няма да получи своето възмездие“, обясни Румен Попов как са разплетени престъпления, извършени преди години.

Още

Автор на грабежи стана пожарникар

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...