Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Борат: Истинска пародия ще е, ако Мария Бакалова не спечели Оскар
Кино Свят

Борат: Истинска пародия ще е, ако Мария Бакалова не спечели Оскар

Мария Бакалова
Мария Бакалова

Истинска пародия ще е, ако Мария Бакалова от България не спечели Оскар. Това заяви актьорът Саша Коен, който играе Борат в единоименния филм. Според него за ролята на Тутар са били прослушани над 600 момичета, докато не са се спрели на 24-годишната Мария.

Българската актриса вече влиза и в топ 10 на жените, които заслужават номинация за престижната филмова награда Оскар. Според годишната прогноза на авторитетното американско списание Variety Бакалова е поставена на 8-мо място по вероятност да получи номинация в категорията „Поддържаща женска роля“ за своето участие във филма „Борат: следващия кино филм“.

След Бакалова в списъка са поставени далеч по-известни актриси като Мери Дж. Блайдж, Никол Кидман и други.

Variety е медийна компания, отразяваща предимно сценични изкуства, основана през 1906 г. В момента има над 120 хил. читатели на седмичното си списание и 17 млн. месечни посетители на интернет страницата си. Изданието има практиката да изготвя прогнози за предстоящите номинации за Оскар.

Филмът „Борат: следващия кино филм“, който е продължението на историята за шокиращия казахстански журналист Борат Сагдиев, представя завръщането на героя в САЩ. Той пък е заедно със своята дъщеря 15-годишната Тутар, която се играе от Бакалова. Филмът засега се представя само онлайн в платформата на Amazon Prime.

Първоначално филмът привлече интерес с провокативни кадри на Руди Джулиани, бивш кмет на Ню Йорк и сега основен адвокат на американския президент Доналд Тръмп. Джулиани е заснет да влиза в спалнята на хотелски апартамент заедно с Бакалова, играеща героинята си Тутар, след като й е дал интервю.

След премиерата на филма обаче много от коментарите се насочват към добрата игра на българката, която впечетлява критиците. Актьорът Саша Барон Коен, който играе Борат, също похвали в телевизионно предаване Мария Бакалова, като обясни, че тя е била избрана на кастинг сред 600 други актриси и заяви, че би било „извращение“, ако тя не получи номинация за Оскар след страхотната си игра.

Мария Бакалова има награда за главна женска роля през 2018 г. за филма „Трансгресия“ от канадския фестивал AltFF, а филмът „Бащата“, в който също участва, печели голямата награда Кристален глобус от фестивала Карлови Вари през 2019 г.

Още новини по темата

Тръмп за компромата с българката Мария: Борат е урод, не е смешен

Българска актриса в компрометираща сцена с адвоката на Тръмп в новия „Борат“

Българката Мария проникна в Белия дом, маскирана като репортерка

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...