Quantcast
Новини Пловдив » България » Доц. Мангъров: Болните от COVID-19 да ядат супичка и най-много един аспирин
COVID-19 България Важно

Доц. Мангъров: Болните от COVID-19 да ядат супичка и най-много един аспирин

Доц. Атанас Мангъров
Доц. Атанас Мангъров

От самото начало винаги съм твърдял едно и също нещо, няма противоречия в това, което съм казал. Има един принцип, че и 50 000 души да твърдят, че едно нещо не е глупост, ако то е глупост, си остава глупост. Болните от COVID-19 трябва да си седят вкъщи, да пият чай и да ядат супичка, а не да лежат в болница. Най-много да вземе една таблетка аспирин от 100 грама. Това е една вирусна инфекция, която е самоограничаващо се заболяване. 99% от хората в отделенията са там от страх – защото им казват, че както си стоиш, можеш да тупнеш. Това каза в предаването „120“ минути по bTV инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

Той уточни, че има лични предпазни средства, когато преглежда болни. В болницата нося маска понякога – когато преценя, че има нужда. Основното предпазно средство е, че си мия ръцете, посочи инфекционистът, като поясни, че е прегледал над 50 болни от коронавирус. Той ходел и по домовете на болните. Едно посещение вкъщи струвало 200 лева, а ако отидат в кабинета му – 100 лева. Всички пари, които изкарал, били декларирани, а данъците платени.

„Всеки ден влизам в COVID зоната без маска. Всички тези безсмислени мерки като носене на маски на открито показват безсилието на политиците и учените. Мисля, че тези правила за безсмислени, затова не ги спазвам. За да се спазва едно правило, то трябва да има смисъл. Това нещо рано ли късно ще изчезне и колкото повече се затваряме, толкова повече ще продължи тази агония“, каза още доц. Мангъров.

„Нали не си мислите, че в страната са само тези 1300 или 1400 заразени, които се съобщават всеки ден. Ако можехме да тестваме всичките 7 млн. души, щяхме да намираме поне 70 000 – 80 000, които са заразени, пропорционално на процента на положителните тестове, които се установяват“, каза още скандалният доцент.

Доцент Мангъров заяви, че се е тествал, след като е бил в студиото на обществената телевизия, но не веднага, а на 7-ия ден. „Не бях под карантина, никой не ми е казвал и, ако ми беше казвал, щях да направя много сериозни възражения. Тествах се с антигенните тестове, не са PCR-тестове, не е възможно да е грешен резултатът. Това са тези тестове, които използваме в болницата“, каза лекарят.

Докато е трябвало да е под карантина, той каза, че е преглеждал хора. Доцентът уточни, че няма негови близки, които са минали през болестта.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...