Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Задържаха криминално проявен за обир на възрастен мъж в Раковски
Крими Раковски Регион

Задържаха криминално проявен за обир на възрастен мъж в Раковски

Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев посети възрастния мъж в дома му
Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев посети възрастния мъж в дома му

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 36-годишен мъж, задържан за грабеж на възрастен мъж в Раковски.

36-годишният Г.М. влязъл в стаята на възрастния мъж, който бил на леглото, гледал телевизия и четял вестник. Извършителят поискал пари. В момента, в който пострадалият му подал банкнота от 5 лева, Г.М. започнал да дърпа от ръцете му якето, от което пенсионерът извадил парите. Обвиняемият пребъркал връхната дреха и взел от джобовете още 90 лева. След това започнал да претърсва стаята, за други пари и ценности. Докато преобръщал дюшека на леглото, се спънал и паднал. През това време възрастният мъж избягал от дома си и потърсил помощ в близкия магазин, откъдето подали сигнал в полицията.

Междувременно Г.М. взел бутилка уиски, електрически верижен трион и напуснал жилището. Той е криминално проявен.

Благодарение на бързата реакция на служителите на РУ – Раковски при ОД на МВР – Пловдив обвиняемият е установен и задържан в рамките на един час след подаването на сигнала в полицията. Открити са и част от отнетите вещи.

На 24 октомври Г.М. е бил привлечен като обвиняем от Районна прокуратура – Пловдив и с постановление на наблюдаващия прокурор задържан за срок от 72 часа.

По делото са извършени процесуално-следствени действия. При извършеното разпознаване пострадалият категорично е разпознал нападателя си. Част от вещите са установени. Действията по разследването продължават.

Днес районният прокурор на  Пловдив Чавдар Грошев, зам. – районният прокурор Атанас Илиев – наблюдаващ прокурор и гл. инспектор Пламен Иванов, началник на РУ – Раковски при ОД на МВР – Пловдив, посетиха пострадалия възрастен мъж в дома му./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...