Quantcast
Новини Пловдив » България » РЗИ: Всички контактни на Бойко Борисов са под карантина
COVID-19 България Важно

РЗИ: Всички контактни на Бойко Борисов са под карантина

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Всички лица, които са били контактни на премиера Бойко Борисов през последните няколко дни са в процес на налагане на карантина, обяви пред „24 часа“ шефът на столичната районна здравна инспекция (СРЗИ) д-р Данчо Пенчев.

Той уточни, че от инспекцията са се свързали незабавно с премиера след излизането на положителния му тест за COVID-19 и Борисов е посочил всички лица, с които е контактувал през последните дни.

Освен това премиерът е информирал лично чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него.

Информирани са още министрите на транспорта Росен Желязков и на енергетиката Теменужка Петкова, както и зам.-външният министър Георг Георгиев.

Колегите от инспекцията вече са се свързали и с всички екипи от министерския съвет, обслужвали срещите на премиера в петъчния ден, каза д-р Пенчев.

Премиерът е декларирал пред РЗИ, че от петък нататък не е имал никакви други срещи и се е бил самоизолирал, каза още д-р Пенчев.

Още новини по темата

Премиерът Борисов е заразен с COVID-19

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...