Quantcast
Новини Пловдив » България » Дончев: Президентът хем одобри бюджет 2021, хем го критикува
България Важно

Дончев: Президентът хем одобри бюджет 2021, хем го критикува

Томислав Дончев
Томислав Дончев

„Имаме институционален дебат за бюджета на страната. От днес имаме устен коментар върху бюджета и не можем да не участваме в този дебат, подкрепяйки го с наши аргументи“. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг по повод коментарът на президента Румен Радев за бюджета на страната. Дончев определи изказването на Радев като „Котката на Шрьодингер“, която била хем жива, хем не. „Той (Радев – б.а.) едновременно подписва одобрение на бюджет 2021 и го критикува, наричайки го „разочароващ“, допълни Дончев.

Той коментира и определени мерки, като подчерта, че съотношението между дълг и БВП на страната ни е 23,5%. Това ни подрежда сред страните членки на ЕС с най-нисък дълг.

Зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева обясни, че в бюджета на ведомството за 2021 г.  са предвидени над 120 млн.лв. допълнителни разходи за субсидии за болници, възнаграждения на медици, борещи се с коронавируса, допълнителни средства за тестове и кръвна плазма. Допълнително в държавния бюджет са предвидени около 600 млн. лв. буфер – отново за преодоляване на коронакризата.

Отделно поне 2,4% от БВП са мерките за COVID-19 за 2020 и за 2021 г., допълни Дончев.

Още

Милен Велчев: Правителството залага „мини“ за следващия управляващ
Радев: Бюджетът е разоряващ, Борисов си купува власт с парите на гражданите

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...